Business boomt in Antwerpen dankzij Nederlandse dagjesmensen

Image source - Pexels.com


Veel ondernemers in Antwerpen hebben de laatste tijd goede zaken gedaan door de “invasie” van dagjesmensen uit Nederland. De Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN) meldde dat veel retailers spraken over 20 tot 30 procent meer omzet dan verwacht.

De Belgische krant probeerde in kaart te brengen in hoeverre lokale winkels en horeca financieel hebben geprofiteerd van de toestroom van Nederlanders. Door de lockdown gingen veel Nederlanders winkelen of uit eten in Antwerpen, wat volgens HLN voor extra omzet zorgde voor lokale ondernemers.

“De invasie van twee weken heeft alles goedgemaakt dat vorig jaar tijdens de pandemie verloren was gegaan”, vertelde winkelmanager 4Geeks aan HLN. “Tijdens de eindejaarsperiode hebben we normaal gesproken een omzet van 3.000 euro per dag. Dit jaar klopten we op een dagomzet van 10.000 tot 12.000 euro. Bedankt daarvoor, Nederland”, zei de manager.

Ook horecabedrijven bedankten de Nederlanders. “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar we hebben 300 procent meer omzet dan in een normale maand”, zegt manager van café Het Groene Hart. Hij zag veel meer klanten dan normaal. “Het is gek en fantastisch tegelijk”, zegt voorzitter van de Antwerpse Hotelvereniging. Hij zei dat mensen die uit Nederland komen vooral dagjesmensen zijn.

Hoewel veel ondernemers blij zijn met zaken uit Nederlanders, doet het gedrag van de klanten uit Nederland de wenkbrauwen fronsen. “Ze weigeren soms maskers te dragen omdat ze niet goed kunnen ademen”, zei de 4Geek-manager. “Dan denk ik: gast, ga maar terug.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?