Burgemeesters tevreden over Covid-toegangspascontroles


De meeste ondernemers werken graag mee aan de controle van de toegangskaarten voor het coronavirus (CTB), die sinds zaterdag verplicht zijn bij een bezoek aan de horeca, een evenement of een culturele instelling. Dat is de conclusie van de Veiligheidsraad, die bestaat uit de burgemeesters die aan het hoofd staan ​​van de 25 veiligheidsregio’s.

“De burgemeesters van de Veiligheidsraad zijn zeer positief over hoe” [Saturday] ging: ze zien dat verreweg de meeste ondernemers graag meewerken aan de naleving van het CTB”, zegt Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de raad. “Waar ondernemers nog het een en ander moeten aanpassen of verbeteren, is er overleg met de gemeente. In goed overleg is veel mogelijk.” Volgens Bruls was het aantal excessen beperkt en werd waar nodig ingegrepen.

Wel zagen de burgemeesters dat het in bepaalde gebieden rond middernacht erg druk was, toen alle horecazaken tegelijk moesten sluiten. Ook een overbelaste CoronaCheck-app zorgde voor problemen. “Dit is door de ondernemers en handhavers ter plaatse goed opgelost”, aldus Bruls. “Complimenten aan de ondernemers – van horeca tot sportkantines – die hier zo goed mee omgaan.”

Lees ook:  Milieuorganisaties blij met sluiting kolencentrale Rotterdam

Plaats een reactie