Burgemeester Amsterdam ziet af van boetes coronavirus voor nachtclubs

Image source - Pexels.com


Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zal volgens AT5 geen boetes opleggen aan nachtclubs die illegaal open waren tijdens een eenmalige demonstratie tegen Covid-maatregelen op 12 februari. De boete zou zo’n 4.500 euro hebben bedragen.

Halsema beoordeelde de mening van de nachtclubs en reageerde in een brief dat door een combinatie van “zeer bijzondere omstandigheden” de boetes niet meer op hen van toepassing waren. Dit kwam omdat de overtreding een eenmalig evenement was en vlak voordat nachtclubs wettelijk mochten heropenen. De burgemeester erkende ook dat de nachtclubindustrie bijzonder hard is getroffen door de laatste twee jaar van lockdowns.

“De nachtclubs wachten al twee jaar op versoepeling van de maatregelen en worden zowel financieel als mentaal hard geraakt door de maatregelen van het coronavirus”, aldus Halsema. “Ze hebben op het laatste moment de regels overtreden met een symbolische actie om de aandacht te vestigen op hun schrijnende situatie.”

De burgemeester had eerder laten doorschemeren dat ze zou overwegen om de boetes op te heffen, aldus AT5. Ze sprak haar opluchting uit dat de nachtclubs ‘het Amsterdamse nachtleven weer tot een feest maken’.

De demonstratie van februari door de nachtclubs was bedoeld om te protesteren tegen de Covid-regelgeving van de regering, die de heropening van sommige sectoren toestond, maar de uitgaanssector uitsloot. Het kabinet versoepelde echter uiteindelijk de resterende beperkingen in de komende weken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?