Britten nemen schip van P&O Ferries in beslag na massaontslag

Image source - Pexels.com


Britse autoriteiten hebben beslag gelegd op een schip van de in diskrediet geraakte veerbootmaatschappij P&O Ferries in Noord-Ierland. De veerboot kon niet veilig varen omdat de bemanning onvoldoende is opgeleid voor werkzaamheden op het schip. Verplichte documenten ontbreken ook, aldus de Britse kustwacht.

De European Causeway, zoals het schip heet, blijft in de haven van de kustplaats Larne totdat de problemen zijn opgelost. De Britse minister van Transport Grant Shapps laat alle schepen van P&O Ferries inspecteren om de veiligheid van de veerdienst te waarborgen.

P&O Ferries, dat ook tussen Rotterdam en Hull vaart, zorgde eerder deze maand voor veel ophef met een onverwachte massaontslag. Het bedrijf stopte plotseling alle veerboten bij het dok en deelde het personeel mee dat 800 mensen met onmiddellijke ingang zouden worden ontslagen. Ze werden vervangen door goedkopere, extern ingehuurde arbeidskrachten. Het bedrijf zei dat de verhuizing noodzakelijk was, aangezien het vorig jaar 100 miljoen pond verloor om 2.200 anderen aan het werk te houden.

P&O Ferries CEO Peter Hebblethwaite gaf later toe dat hij tijdens de reorganisatie regels had overtreden door vakbonden niet te informeren over het ontslag. Maar gesprekken met de vakbonden zouden niet meer dan een schijnvertoning zijn geweest, zei hij.

Ondertussen lijkt er ook onvrede te zijn onder de nieuwe bemanningsleden van de veerboten. De internationale maritieme vakbond Nautilus meldde onlangs dat veel van deze ingehuurde werknemers al ontslag hebben genomen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?