Brandweer deelt water uit aan wachtenden op drukke Schiphol

Image source - Pexels.com


Net als zaterdagochtend is het zaterdagmiddag nog steeds erg druk op Schiphol. Buiten vertrekhallen 1 en 2 staan ​​hele lange rijen waar brandweerlieden water uitdelen aan wachtende mensen.

Vertrekborden toonden halverwege de middag 12 geannuleerde en 14 vertraagde vluchten. De dag begon op zaterdag met lange rijen bij de incheckbalies.

Volgens een luchthavenwoordvoerder zorgt de drukte voorlopig niet voor problemen. Medewerkers van Schiphol proberen de passagiersstromen in goede banen te leiden en moeten veel vragen van mensen verwerken. Ook lopen er extra kantoormedewerkers rond om mensen op weg te helpen.

Schiphol waarschuwde vrijdag al dat het dit weekend erg druk zou worden op de luchthaven en vroeg luchtvaartmaatschappijen om vluchten te annuleren om de werkdruk onder het personeel te verlichten. Door de uitbraak van het coronavirus kampt de luchthaven met een groot personeelstekort. Velen verloren hun baan tijdens de pandemie vanwege minder vluchten gedurende bijna twee jaar, en niet iedereen is teruggekeerd naar zijn oude baan. De meivakantie, waarin veel mensen willen reizen, legt extra druk op het huidige personeel.

KLM maakte al bekend minimaal 47 vluchten voor zaterdag en zondag te annuleren. “Er zijn geen nieuwe annuleringen toegevoegd”, zegt een woordvoerder.

Daarnaast zijn enkele vluchten van TUI en Corendon voor zaterdag verplaatst naar Rotterdam The Hague Airport. Met het verzoek om vluchten te annuleren, wilde Schiphol ervoor zorgen dat er 3.500 passagiers minder op de luchthaven zouden zijn. Dat is “bijna” gelukt, zo werd vrijdag al gemeld.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?