Boze reacties over massaontslagen bij “asociaal en onmenselijk” P&O Ferries


Massa-ontslagen bij de Britse veermaatschappij P&O Ferries veroorzaakten veel boze reacties, ook in Nederland. De Britse regering noemde het onaanvaardbaar dat 800 zeelieden op straat worden gezet om te worden vervangen door goedkope tijdelijke arbeidskrachten. Nederlandse vakbonden maken zich zorgen over de situatie en noemen de manier waarop het bedrijf met deze situatie is omgegaan ‘asociaal en onmenselijk’.

Het bedrijf, dat ook vanuit de Rotterdamse haven naar Hull vaart, had bij de bekendmaking van de ontslagen al vervangende arbeidskrachten klaarstaan, vernamen vakbondsfunctionarissen van FNV en Nautilus. Ondertussen weigert het ontslagen personeel van boord te gaan. In het Verenigd Koninkrijk wordt al gedreigd met juridische stappen. En alle veerdiensten zijn stilgelegd.

Een woordvoerder van de Britse premier Boris Johnson zei dat de manier waarop P&O Ferries handelde en communiceerde onaanvaardbaar is.

Volgens Marcel van Dam van Nautilus ontslaat het bedrijf Britse zeevarenden die onder een Jersey-contract werken. In Nederland zou dat helemaal niet zijn toegestaan, vooral omdat de vakbonden niet vooraf zijn geraadpleegd, zei hij. Het P&O-schip Pride of Rotterdam ligt momenteel aan de kade in Rotterdam. Volgens Van Dam leeft de bemanning daar mee met hun Britse collega’s.

Lees ook:  Gehackt: Eindhovens Dagblad verliest voor tweede dag de controle over hun Twitter-account

P&O Ferries zegt dat de 2.200 andere medewerkers niet hoeven te vrezen voor hun baan. Dat zijn onder meer de 130 Nederlandse zeevarenden en 150 haven- en kantoormedewerkers in Nederland. Maar Van Dam weet niet in hoeverre die geruststellende woorden te vertrouwen zijn.

FNV-directeur Niek Stam noemde de verklaringen van P&O ‘onzin’ en de aankondiging van het ontslag een ‘asociale en onmenselijke boodschap’. Volgens Stam is er al jaren sprake van wanbeleid bij P&O. Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van ruim 100 miljoen euro. Hij vreest dat de huidige ontslagen niet genoeg zullen zijn om het tij te keren.

Evofendex, de ondernemersvereniging voor handel en logistiek, maakt zich zorgen over de gevolgen van het abrupt beëindigen van de veerdiensten. Het zou het vervoer van en naar de Britse eilanden ernstig kunnen verstoren, met een risico op congestie en langere wachttijden bij de ferryterminals, waarschuwde de organisatie.

Industriepartner Stena Line meldde al een toegenomen vraag naar zijn veerboten. Als alternatief kunnen vrachtwagenchauffeurs ook kiezen voor DFDS, dat van IJmudien naar Newcastle vaart. Een andere optie is om naar Calais in Frankrijk te gaan en een trein of veerboot naar de andere kant te nemen.

Lees ook:  Nederland op Europees gemiddelde met boardroomdiversiteit

Plaats een reactie