Boze passagiers bang om vlucht te missen veroorzaken ‘bedreigende situatie’ op Schiphol

Image source - Pexels.com


De Koninklijke Marechaussee heeft zondagavond op Schiphol ingegrepen vanwege een “bedreigende situatie” bij de security veroorzaakt door reizigers die hun vlucht dreigden te missen. Dat hebben woordvoerders van Schiphol en de marechaussee, een politiekorps dat als onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht werkt en verantwoordelijk is voor de luchthavenbeveiliging, maandag bevestigd na berichtgeving van De Telegraaf en NRC.

Zondagavond liepen enkele beveiligers weg bij de veiligheidscontrole vanwege een personeelswissel. Dit veroorzaakte een “felle” reactie van wachtende reizigers, waarna het beveiligingspersoneel zich onveilig voelde. Ze sloten het rolluik en belden de marechaussee vanwege een “bedreigende situatie”, aldus een woordvoerder.

De marechaussee de-escaleerde de situatie en keerde terug naar “normaal”, aldus de woordvoerder. Insiders vertelden aan NRC en de Telegraaf dat er gevochten werd, maar daar wil de woordvoerder geen commentaar op geven. “Onze collega’s zorgden ervoor dat de rust terugkeerde en niemand werd gearresteerd.”

“We begrijpen dat reizigers willen reizen en hun vlucht willen halen. Samen met onze partners doen we er alles aan om dat mogelijk te maken. We roepen iedereen op om onze collega’s veilig hun werk te laten doen”, aldus een woordvoerder van Schiphol. .

Personeelstekorten zorgen de afgelopen weken voor drukte op Schiphol. Ook maandag stonden er lange wachtrijen, maar geen noemenswaardige incidenten. Sommige mensen werden onwel door het lange wachten. “Het gaat om mensen die lang moesten staan ​​en vervolgens flauwvielen”, aldus de marechaussee. Schiphol noemde de “zeer lange” wachtrijen vervelend.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?