Bouwmarkten, tuincentra vastgelopen bij start paasweekend

Image source - Pexels.com


Nu een extra lang weekend is begonnen, bereiden meubelzaken, tuincentra en bouwmarkten zich voor op drukke dagen. Hiervoor wordt soms extra personeel ingepland, onder meer om de drukte op de parkeerplaats te managen. Toch zou het zonnige weer er volgens sommige winkeliers voor kunnen zorgen dat er geen extreme drukte ontstaat.

Intratuin-tuincentra hebben het drukker dan in andere weekenden, zegt een woordvoerder. Tot extreme situaties heeft dit nog niet geleid, mede dankzij de extra inzet van personeel. “Rond feestdagen zoals Pasen hebben we extra mensen om ervoor te zorgen dat mensen goed kunnen parkeren. En er is ook maximaal personeel aanwezig in de winkel.”

Ook bouwmarkt Hornbach stuurt personeel “hier en daar” op parkeerterreinen. Ook zijn er meer medewerkers in de winkels zelf. Volgens een woordvoerder was dat ook nodig, omdat veel mensen spullen kwamen halen voor typische buitenklussen, zoals buiten schilderen of tuinieren. Intergamma, het bedrijf achter de ketens Gamma en Karwei, heeft laten weten dat het hele voorjaar het hoogseizoen is.

Bij IKEA vestigingen zijn er nog steeds niet zoveel bezoekers, afgezien van de drukkere locatie in Groningen. “Waarschijnlijk heeft het ook met het weer te maken, dus mensen zijn waarschijnlijk veel buiten”, redeneerde een woordvoerder. Traditioneel is het met Pasen altijd druk in woonwinkels, al was een bezoek aan IKEA vorig jaar door de coronamaatregelen nauwelijks mogelijk. “Na twee jaar pandemie kijken we er enorm naar uit om op tweede paasdag weer mensen te kunnen ontvangen.”

Ook Jolanda Verschoor, die een familiebedrijf runt op de Woonboulevard Sliedrecht, houdt er rekening mee dat een bezoek aan de winkel concurrentie krijgt van een uitstapje naar de camping of het terras. Pasen valt dit keer laat in het jaar, wat betekent dat de temperaturen al wat hoger liggen. Maarten Kop, centrummanager en voorzitter van woonwinkelcentrum Woon Leiderdorp, zegt dat na alle lockdowns vorig jaar de bezoekers- en verkoopcijfers van woonwinkels sowieso goed gaan. “Vanaf januari gaat dat enorm vooruit.”

In grensregio’s kunnen ook grote winkelcentra rekenen op meer Duitse bezoekers. Roermond regelt sinds vrijdag de toestroom via de N280 door de verkeerslichten op de A73 langer op rood te laten staan, om zo files voor het populaire Designer Outlet te voorkomen. Een woordvoerder van dat outletcenter geeft aan dat het zaterdag “zeer waarschijnlijk druk” wordt en er geen files zijn gemeld.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?