Blokker, Intertoys bereiden zich voor om Covid-toegangspassen aan de deur te scannen

Image source - Pexels.com


Winkelketens Blokker en Intertoys bereiden zich voor om te starten met het scannen van toegangspassen voor het coronavirus als de overheid een 2G- of 3G-toegangsbeleid voert voor niet-essentiële winkels. In winkels van beide ketens werden kiosken gespot waar klanten hun QR-codes moeten scannen voordat ze binnenkomen.

Foto’s van deze kiosken werden donderdagavond online gedeeld, waardoor vooral onder niet-gevaccineerde mensen onrust ontstond.

Een woordvoerder van Blokker zegt tegen RTL Nieuws dat de kiosken als test zijn geplaatst ter voorbereiding op eventuele overheidsmaatregelen. Ze zijn inmiddels verwijderd. “We bereiden ons voor op alle mogelijke maatregelen die de overheid zou kunnen nemen. Deze kiosk – die niet in gebruik is en inmiddels is verwijderd – maakt daar onderdeel van uit. De overheid heeft immers herhaaldelijk aangegeven serieus na te denken over een 2G of 3G beleid voor niet-essentiële winkels.”

“Zoals we al vaker hebben aangegeven, zijn onze winkels veilig en geen aantoonbare bron van besmetting”, zegt de woordvoerder van Blokker tegen de omroep. “We willen al onze klanten zo goed mogelijk blijven bedienen, maar zijn ook verplicht om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Deze kiosk is zoals gezegd niets meer dan een voorbereiding op wat komen gaat.”

Intertoys laat op Twitter weten dat de kiosk slechts een voorbereiding is. “De QR-codecontrole en aanvullende maatregelen worden pas doorgevoerd als de overheid dit bekendmaakt.”

Het 2G-beleid geeft toegang tot mensen die zijn ingeënt of onlangs zijn hersteld van Covid-19. Het 3G-beleid geeft ook toegang tot mensen die negatief getest zijn op het coronavirus. Om het 2G-beleid uit te voeren is een wetswijziging nodig. Het wetsvoorstel daartoe wordt momenteel in het parlement behandeld.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?