Bijna alle gestrande passagiers op bestemming, omgeboekt: KLM

Image source - Pexels.com


Bijna alle KLM-passagiers die zaterdag ergens in Europa zijn gestrand, hebben hun bestemming bereikt of zijn zondagnacht omgeboekt naar een andere vlucht. Dat laatste betekent dat ze op een later tijdstip naar hun bestemming kunnen vliegen, aldus KLM in een verklaring.

De luchtvaartmaatschappij zei niet hoeveel reizigers hun bestemming hebben bereikt en hoeveel er nog moeten vliegen.

KLM heeft zaterdag 42 vluchten geannuleerd. Deze vliegtuigen vlogen leeg van Europese bestemmingen naar Schiphol. Volgens de luchtvaartmaatschappij was de maatregel noodzakelijk vanwege ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud. Dat zorgde zaterdag voor een domino-effect en overlast, zei luchthaven Schiphol eerder.

KLM kon zondag “de operatie weer normaal uitvoeren”. Dat zal naar verwachting ook vandaag, Tweede Pinksterdag, het geval zijn.

KLM zei zondag dat het “een hele moeilijke keuze” is om zaterdagavond tijdelijk geen passagiers naar of via Amsterdam te vliegen en dat deze maatregel “niet lichtvaardig is genomen”. Door de situatie op Schiphol was de maatregel nodig om “de situatie op de luchthaven beheersbaar te houden”.

Schiphol kampt al weken met drukte en lange rijen, vooral door personeelstekorten bij de bagageafhandeling en beveiliging.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?