Bijna 60 vluchten geannuleerd op Schiphol; Enkele problemen op spoor & wegen


Forensen hadden vrijdagochtend te maken met wat problemen als gevolg van sneeuwbuien in het late seizoen en ijzige omstandigheden. Er waren problemen op Nederlandse luchthavens, op het spoor en verschillende ernstige ongevallen, waaronder een dodelijk ongeval in Rotterdam.

Op Schiphol in Amsterdam zijn vrijdag tientallen vluchten geannuleerd. Luchtvaartmaatschappijen zetten een lijn door 35 vertrekken en 24 aankomsten op de grootste luchthaven van het land. Verschillende andere vluchten hadden te maken met vertragingen van verschillende duur. Ook op Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport is een handvol vertragingen gemeld.

Om 8.30 uur meldde de nationale spoorwegen van het land, NS, ook een paar problemen. Op de verbinding Breda en Den Bosch is de frequentie van treinen sterk verminderd vanwege problemen met het spoor. De dienstregeling voor dat traject zou tot in de vroege namiddag aangepast blijven.

Ook op het traject tussen Utrecht Centraal, Gouda en Den Haag Centraal was er storing door een storing in het sein. Naar verwachting zou het probleem om 9.30 uur zijn opgelost. Tussen de stations Den Haag Centraal en HS, Schiedam en Rotterdam Centraal reden minder treinen. Om 10:30 uur waren de bemanningen bezig om een ​​storing in de schakelaar op te lossen

Lees ook:  Vluchtvertragingen en annuleringen houden aan terwijl KLM bagage bij klanten probeert te krijgen

Het ochtendspitsverkeer in Nederland stond lang niet zo vast als op donderdag, met vrijdag om 8.45 uur nog maar zo’n 60 kilometer file. Op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag en op de A28 tussen Amersfoort en Zwolle stonden auto’s in beide richtingen vast vanwege ongevallen. Ook op de A10 tussen Watergraafsmeer en Slotervaart waren er knelpunten.

De ANWB waarschuwde voor plaatselijke gladheid door sneeuw in het midden, zuiden en westen van het land. “Vrijdagochtend krijgt het verkeer in de Randstad, en met name in het midden van het land, te maken met besneeuwde snelwegen”, aldus de reisorganisatie.

Een handvol ernstige ongevallen hield de hulpdiensten bezig tijdens het weergebeurtenis. Bij een ongeval op de Breeweg in Rotterdam-Zuid is volgens Rijnmond een dode en twee anderen gewond geraakt. Door het ongeval raakte het motorblok los van een van de betrokken voertuigen op het Stadionviaduct.

Een 76-jarige vrouw is volgens de NOS met haar auto het vaarwater in gereden in het Brabantse Veghel. Een fotograaf ter plaatse merkte het slechte zicht op en speculeerde dat ze de rand van de kade niet kon zien. Ze ontsnapte op eigen kracht uit het voertuig en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Lees ook:  Gebruik van snelle levering schiet omhoog in Nederland

De bestuurder van een busje in de buurt van Hiddard, Friesland, is in het ziekenhuis opgenomen nadat hij van de weg raakte.

Plaats een reactie