Beroeps-, hoger onderwijs kan social distancing laten vallen

Image source - Pexels.com


Studenten en medewerkers in het mbo, hbo en aan universiteiten hoeven vanaf maandag geen 1,5 meter afstand meer van elkaar te houden. De rest van het land hoeft vanaf 20 september misschien geen social distancing meer in acht te nemen, maar daar zal het kabinet pas later over beslissen.

Op het mbo en het hoger onderwijs blijven andere regels gelden die het aantal besmettingen moeten beperken. Er kunnen bijvoorbeeld maximaal 75 personen samen in één ruimte.

Universiteiten beginnen volgende week met de eerste lessen. Bij de meeste universiteiten begint het studiejaar op 6 september. Sommige opleidingen aan hogescholen, zoals beeldende kunstopleidingen, zijn al gestart met lessen. De meeste hogescholen beginnen maandag weer.

De mbo-scholen gaan geleidelijk open, in navolging van de regionale indeling die ook geldt voor basisscholen en middelbare scholen. In de regio Noord zijn de mbo-scholen vorige week al begonnen met het nieuwe jaar. In die eerste dagen moest de 1,5 meter regel nog in acht worden genomen.

Scholen in de regio Midden starten vandaag het nieuwe schooljaar. Regio Zuid volgt volgende week.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?