Beleggingsapp BUX schrapt personeel om kosten te drukken


De investeringsapp BUX schrapt banen om de kosten te drukken. Het Nederlandse bedrijf zag dat beleggers sinds vorig jaar minder actief zijn en besloot de winstgevendheid te verzekeren, zegt topman Yorick Naeff tegen ANP.

Om hoeveel ontslagen het gaat, wil BUX echter niet bekendmaken. Naeff sprak van “een klein aantal”. Toch zijn er naar verluidt enkele tientallen ontslagen gepland onder de enkele honderden werknemers van het fintech-bedrijf.

Tijdens de coronapandemie profiteerden BUX en andere beleggingsapps van het feit dat mensen geld en tijd hadden om actief te beleggen. Daarnaast zorgde de Gamestop-hype ook voor meer aandacht bij investeerders. Dit leidde tot een run op de voorraad van de Amerikaanse gameretailer door voornamelijk jonge particuliere investeerders die reageerden op oproepen op een Reddit-forum.

“In 2020 en 2021 waren we erg verwend, maar vorig jaar was waarschijnlijk iets realistischer qua aantal gebruikers en hun activiteit.” Als gevolg hiervan heeft het bedrijf gekeken waar de organisatie “te veel vet op de botten” had en “helaas besloten om afscheid te nemen van enkele medewerkers”, aldus Naeff.

Lees ook:  Ruim 2 miljoen museumbezoekers minder in 2021 ten opzichte van 2020

Als onderdeel van de herstructurering zal BUX zich meer richten op een spaarplan waarmee beleggers in een mandje aandelen kunnen beleggen in plaats van het zelf actief te beheren. “We zien nu dat dit een heel belangrijk onderwerp is. We blijven groeien, maar we moeten er ook voor zorgen dat we winst blijven maken. Zo kunnen we blijven groeien en ons ook richten op het ontwikkelen van andere producten op de lange termijn. “

Naeff verwacht zelf dat de financiële markten in 2024 weer aan zullen trekken, maar hij ziet de laatste weken ook meer bedrijvigheid. “Bitcoin is de afgelopen weken enorm gestegen en de aandelenmarkten zijn ook weer gestegen. Dat is wat mensen aantrekt.”

Plaats een reactie