Belasting op vliegtickets stijgt naar 24 euro per vlucht

Image source - Pexels.com


Het kabinet is van plan de belasting op vliegtickets volgend jaar te verdrievoudigen van 8 euro naar 24 euro. Dat moet vliegen “relatief minder aantrekkelijk” maken dan duurzamere opties zoals reizen met de trein, zegt minister Sigrid Kaag van Financiën in het Herstel- en Veerkrachtplan dat maandag naar de Tweede Kamer is gestuurd, meldt RTL Nieuws.

Verdrievoudiging van de vliegbelasting verdrievoudigt ook de inkomsten van de overheid naar 600 miljoen euro in 2023. De belasting geldt alleen voor vertrekkende passagiers – reizigers die alleen in Nederland overstappen, hoeven de belasting niet te betalen. Ook kinderen onder de twee jaar zijn vrijgesteld.

Door de verhoogde vliegbelasting wordt vliegen vanaf Nederlandse luchthavens duurder. Het kabinet verwacht dat de gevolgen voor luchtvaartmaatschappijen op korte termijn “relatief beperkt” zullen zijn. Waar sommigen zullen afzien van reizen, een alternatief vervoermiddel kiezen, of uitwijken naar buitenlandse luchthavens, zullen anderen gewoon blijven vliegen, gaat de regering ervan uit.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?