Bankkosten stijgen met 42 procent in 5 jaar

Image source - Pexels.com


De prijs van een standaard betaalrekening is in vijf jaar tijd met gemiddeld 42 procent gestegen, constateert Consumentenbond na vergelijking van de rekeningkosten van acht Nederlandse banken van dit jaar en 2017. De prijs voor het goedkoopste betaalpakket met één pinpas steeg met een gemiddeld 51 procent. Een gezamenlijke rekening met twee kaarten werd gemiddeld 32 procent duurder.

Triodos Bank verhoogde haar bankrekeningkosten het meest. Een basisrekening voor één persoon kostte in 2017 28,20 euro en in 2021 60 euro – een stijging van 113 procent. De jaarprijs voor het DirectPakket van de Rabobank steeg met 73 procent van 15,60 euro naar 27 euro. En het OranjePaket van ING met één kaart steeg met 62 procent naar 28,20 euro.

Knab is de enige bank die haar tarieven de afgelopen vijf jaar niet heeft verhoogd, hoewel de jaarlijkse tarieven met 60 euro behoorlijk hoog zijn. Wel geeft de bank klanten gratis twee creditcards en een extra pinpas, iets waar andere banken voor rekenen.

Door de tariefsverhogingen nam ook de onvrede van klanten over hun bank toe, constateerde de Consumentenbond na een enquête bij 12.000 panelleden. Klanten van ABN Amro, ING en Rabobank zijn het meest ontevreden over de kosten die ze betalen en de diensten die ze ervoor terugkrijgen. Ongeveer een derde van de klanten van deze banken gaf hun vergoedingen een onvoldoende.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?