Arbeiders bereiden stakingen bij slagerijen voor: vakbond

Image source - Pexels.com


Stakingen dreigen in de slagerijsector, vooral onder het personeel van de industriële slagerijen die vaak supermarkten bevoorraden, zegt vakbond FNV. Dit komt na het verstrijken van een ultimatum dat de vakbond aan werkgevers had gesteld voor een betere cao. De werkgevers verwerpen het ultimatum en stellen dat stakingen voor onbepaalde tijd en werkonderbrekingen onaanvaardbaar zijn.

FNV-directeur John Klijn zegt dat het personeel in de industriële slagerijen zeer bereid is tot actie over te gaan en dat er mogelijk stakingen vanaf maandag kunnen beginnen. Deze grote slagerijen zouden kunnen stilvallen, wat volgens Klijn de bevoorrading van supermarkten met vleesproducten in gevaar zou kunnen brengen. De sector biedt werk aan ongeveer 13.000 mensen, van wie 5.000 in grote bedrijven en de rest in kleine slagerijen.

De werkgevers bieden onder meer een loonsverhoging van zeven procent over twee jaar. Maar volgens FNV is dit onvoldoende, mede door de hoge inflatie. De vakbond CNV ging akkoord met het voorstel voor de cao en zal dit voorleggen aan de leden. De Koninklijke Nederlandse Slagersbond (KNS) stelt dat het bereikte onderhandelingsresultaat een sterke verbetering is voor alle medewerkers in de branche.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?