Apple voldoet aan de uitspraak van de Nederlandse toezichthouder waardoor apps andere betalingssystemen mogen gebruiken


Apple staat nu dating-app-ontwikkelaars toe om andere betalingssystemen te gebruiken dan de iPhone-maker zelf. Hiermee voldoet Apple aan een uitspraak van de Autoriteit Consument & Markt die de wijziging heeft opgelegd.

Door de uitspraak kunnen ontwikkelaars van datingapps de commissiekosten tussen 15 en 30 procent die Apple in rekening brengt, vermijden. Apple benadrukte dat het betalingssysteem van het Amerikaanse bedrijf nog steeds kan worden gebruikt en gebruikers van Apple-apparaten voordelen biedt, waardoor het eenvoudiger wordt om geld terug te vragen, abonnementen te beheren en betalingsgeschiedenis te vinden.

Dat Apple de uitspraak van de ACM naleeft, betekent niet dat het technologiebedrijf het goedkeurt. Apple ging in beroep tegen de beslissing “omdat we niet geloven dat dit in het belang van onze gebruikers is.”

“We zijn bezorgd dat deze veranderingen de gebruikerservaring kunnen verslechteren en nieuwe bedreigingen kunnen vormen voor de veiligheid van de privacy en gegevens van gebruikers.

ACM heeft Apple tot zaterdag de tijd gegeven om aan de uitspraak te voldoen. Anders zou de regelgevende instantie boetes kunnen opleggen tot 50 miljoen euro. De ACM zegt kennis te hebben genomen van de wijzigingen in de voorwaarden van Apple. “We gaan de komende tijd kijken of ze zich aan onze uitspraak houden”, zegt een ACM-woordvoerder.

Lees ook:  Nieuw programma om huurders in dure huurwoningen te helpen hypotheken te krijgen

Plaats een reactie