Apple geeft toe aan Nederlandse eisen: laat dating-apps andere betaalsystemen gebruiken


Apple staat nu dating-app-ontwikkelaars toe om andere betalingssystemen te gebruiken dan die van de iPhone-maker zelf. Met dit besluit geeft Apple gehoor aan een eis van de Autoriteit Consument & Markt die de wijziging heeft opgelegd.

Door de wijziging kunnen ontwikkelaars van datingapps hun eigen betaalmethoden gebruiken en Apple’s commissiekosten van 15 tot 30 procent vermijden. Apple benadrukte dat zijn betalingssysteem nog steeds kan worden gebruikt en gebruikers van Apple-apparaten voordelen biedt, waardoor het eenvoudiger wordt om geld terug te vragen, abonnementen te beheren en betalingsgeschiedenis te vinden.

Apple’s naleving van het ACM-bevel betekent niet dat het technologiebedrijf het goedkeurt. Apple ging in beroep tegen de beslissing “omdat we niet geloven dat dit in het belang van onze gebruikers is.”

Het bedrijf zei: “We zijn bezorgd dat deze veranderingen de gebruikerservaring kunnen verslechteren en nieuwe bedreigingen kunnen vormen voor de veiligheid van de privacy en gegevens van gebruikers.”

ACM gaf Apple tot zaterdag om zich aan de uitspraak te houden, en dreigde met boetes tot 50 miljoen euro. De ACM zegt kennis te hebben genomen van de wijzigingen in de voorwaarden van Apple.

Lees ook:  Grote daling van de inflatie: 11,2% in november

“We gaan de komende tijd kijken of ze zich aan onze uitspraak houden”, zegt een ACM-woordvoerder.

Plaats een reactie