Apple berekent NL datingsites 27% commissie voor gebruik van andere betaalsystemen

Image source - Pexels.com


Datingapps in Nederland kunnen betaalsystemen gebruiken die niet door Apple zijn gemaakt, maar moeten de techgigant dan 27 procent commissie betalen. Dat is iets minder dan de commissie van 30 procent die het bedrijf doorgaans in rekening brengt, meldt NU.nl.

Apple stemde ermee in dating-apps in Nederland andere betaalsystemen te laten gebruiken nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) daartoe opdracht had gegeven. Het bedrijf ging wel in beroep tegen die uitspraak.

Ontwikkelaars die geld verdienen met hun apps in de App Store moeten een bepaald bedrag betalen aan Apple. Voor bedrijven die meer dan een miljoen dollar per jaar verdienen, is dat 30 procent. Apple verlaagt het naar 27 procent voor datingapps in Nederland.

Apple heeft in meerdere landen kritiek gekregen op zijn App Store-beleid, vooral over de eis dat het betalingssysteem van Apple wordt gebruikt en de commissie van 15 tot 30 procent die het bedrijf ontvangt. De ACM-uitspraak in Nederland betrof alleen dating-apps omdat zij de klacht hadden ingediend.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?