Amsterdamse restaurants kunnen terrassen verlengen tot in de winter

Image source - Pexels.com


De gemeente Amsterdam heeft besloten horecagelegenheden de mogelijkheid te geven om hun terrassen de hele winter door te laten groeien, maar ze mogen geen bijverwarming meer. Zo’n 1.200 ondernemers kregen afgelopen zomer een tijdelijke vergunning voor grotere terrassen. Die vergunning mogen ze verlengen tot 1 maart volgend jaar.

“De Amsterdamse cafés en restaurants kijken terug op een moeilijke periode en hebben het nog steeds niet gemakkelijk”, zegt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. “We willen de horeca daarom zoveel mogelijk ruimte geven. Ook Amsterdammers en bezoekers kunnen deze winter gebruik maken van veel extra terrassen verspreid over de stad.”

Ook de sluitingstijden van terrassen worden tijdelijk verlengd van 20.00 uur tot 22.00 uur. Er mag geen terrasverwarming worden gebruikt anders dan reeds vergunde of ingebouwde verwarming – losse verwarmingselementen zijn niet toegestaan.

Ondernemers die vanaf de zomer al een tijdelijke verlengingsvergunning hebben, hoeven geen geheel nieuwe aanvraag in te dienen. Zij krijgen van de gemeente bericht hoe de bestaande tijdelijke vergunning verlengd kan worden. Nieuwe en aangepaste aanvragen zijn toegestaan. Ook hoeven de ondernemers geen extra kosten te betalen voor de uitbreiding van hun terras.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?