Amsterdam ruilt Covid passen niet in voor polsbandjes zoals andere steden

Image source - Pexels.com


De Amsterdamse horeca gaat geen coronapolsbandjes gebruiken voor toegang tot restaurants, cafés, theaters of bioscopen. De meeste horecaondernemers zien “geen meerwaarde” in deze polsbandjes, zegt een woordvoerder van horecavereniging KHN in de gemeente. Horecagasten zullen een QR-code moeten tonen als ze naar binnen willen.

De polsbandjes worden nu gebruikt in Groningen, Heerenveen, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Breda, Maastricht, Arnhem, Alkmaar en Roosendaal. Mensen tonen hun QR-code op de CoronaCheck-app bij een checkpoint en krijgen een polsbandje. Het idee is dat het polsbandje controles makkelijker maakt voor ondernemers. Het polsbandje is in die steden niet verplicht; de app kan ook worden gebruikt.

Amsterdamse horecaondernemers merkten dat het checken van de QR-code aan de deur nu “best goed” gaat. “De doorstroming is redelijk en veel gasten zijn goed voorbereid”, zegt een woordvoerder van de Amsterdamse afdeling van KHN. “Als we polsbandjes invoeren, moet er nog steeds gecontroleerd worden aan de deur, dus we denken niet dat we daar iets aan gaan hebben. We willen geen rommel maken, terwijl we niet precies weten hoe lang we het gaan gebruiken.”

De controle aan de deur blijft voor veel horecaondernemers een uitdaging, aldus de KHN. “Zo’n controle aan de deur kost tijd en er moet personeel beschikbaar zijn om dat soort dingen goed te doen, terwijl er krapte op de arbeidsmarkt is. Dat is dus voor veel ondernemers lastig.” Ook merkte de branchevereniging dat de verplichte sluiting om middernacht soms voor problemen zorgt in Amsterdam. “Natuurlijk voor ondernemers die op een piekmoment hun gasten eruit moeten schoppen, maar ook omdat er dan enorme drukte op straat is, wat voor overlast zorgt.”

De gemeente zet de komende drie weekenden teams in in de uitgaansgebieden om de horeca te ondersteunen met de QR-checks. De teams herinneren bezoekers op straat of in de rij om hun code klaar te hebben. Ook informeren zij toeristen vooraf over de regels in de horeca. “Bijvoorbeeld rechtstreeks via de reserveringen bij hun hotel.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?