Amsterdam beveelt sluiting drie ‘dark stores’ in strijd met bestemmingsplan

Image source - Pexels.com


De gemeente Amsterdam maakte vrijdag bekend dat zij drie bezorgservice-distributiecentra in de populaire wijk De Pijp heeft laten sluiten vanwege overlast en overtreding van bestemmingsplannen. De distributiecentra, ook wel ‘dark stores’ genoemd omdat klanten ze niet kunnen bezoeken, zijn van Getir, Gorillas en Zapp.

De distributiecentra staan ​​op plekken die bedoeld zijn voor traditionele winkels waar klanten kunnen komen en winkelen, aldus de gemeente. De darkstores voldoen daardoor niet aan de bestemmingseisen.

Daarnaast dragen de centra bij aan de verkeers-, geluids-, fietsparkeer- en afvalproblematiek voor bewoners van de wijk. Ze zijn buiten de normale winkeluren open, wat bijdraagt ​​aan de overlast.

Amsterdam maakte bekend dat het werkt aan een nieuw bestemmingsplan waarin dark stores voor flash delivery worden opgenomen en waar deze zich kunnen bevinden. De gemeente kondigde in januari aan dat ze de oprichting van nieuwe dark stores tijdelijk zou verbieden, en al snel volgde Rotterdam het voorbeeld.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?