Alibaba-oprichter Jack Ma zag een tournee door het Nederlandse kassenbouwbedrijf, onderzoekssites

Image source - Pexels.com


De Chinese tech-miljardair Jack Ma bezocht onlangs Nederland. Op sociale media is te zien dat de oprichter van Alibaba verschillende bedrijven en onderzoeksinstellingen in Nederland bezoekt, meldt NU.nl.

Chinese media berichtten dat Ma Nederland bezocht omdat hij geïnteresseerd is in landbouwtechnologie. Hij ziet “grote kansen” voor het moderniseren van de Chinese landbouwsector als kennis uit Europa wordt gecombineerd met Alibaba-technologie, aldus de South China Morning Post.

In Nederland bezocht hij BOAL Group, gespecialiseerd in aluminium deksystemen voor de glastuinbouw. Het bedrijf wil Ma’s bezoek aan NU.nl niet bevestigen.

Ma werd heel rijk met Alibaba, het moederbedrijf van webwinkel AliExpress. Hij kwam vorig jaar in de problemen met de Chinese autoriteiten. In het najaar van 2020 verdween hij maandenlang, wat leidde tot speculatie dat hij was gearresteerd. Chinese toezichthouders hebben ook een kartelonderzoeker geopend in Alibaba.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?