Albert Heijn verkoopt eendagsbrood voor heel goedkoop in strijd tegen voedselverspilling

Image source - Pexels.com


Supermarktketen Albert Heijn wil de strijd tegen voedselverspilling opvoeren door standaard in alle winkels goedkoop ‘gistenbrood’ te verkopen. Brood wordt voor een extra lage prijs verkocht tot 11:00 uur de dag nadat het vers in de winkel is aangekomen. Een half brood kan worden gescoord voor 25 cent, een heel brood of een zak broodjes voor 50 cent.

Dat gebeurt al bij veertig winkels, maar wordt binnen enkele weken landelijk uitgebreid. “Iets meer dan 1 procent van de producten die we kopen, belandt niet op het bord van onze klanten. Dat lijkt misschien niet veel, maar is naar onze mening teveel. Dat is niet alleen zonde van het eten, maar ook van de tijd en energie die in de productie is geïnvesteerd”, zegt Anita Scholte op Reimer, verantwoordelijk voor Kwaliteit en Duurzaamheid bij Albert Heijn. AH is niet de enige die ‘oud’ brood verkoopt voor weinig geld, zo biedt Vomar een half brood van gisteren aan voor 50 cent.

AH weet uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) dat er relatief veel brood wordt verspild. “Ongeveer de helft van het verspilde brood blijft onverkocht in de supermarkten en de andere helft van de verspilling vindt plaats bij de consumenten thuis”, aldus de supermarkt.

De supermarkt ontwikkelde al verschillende initiatieven om duurzaamheid te bevorderen, zoals herbruikbare tassen en 35 procent korting op producten met een houdbaarheidsdatum die eraan komt.

Albert Heijn-winkels in Capelle aan den IJssel, Groningen, Den Haag, Hoofddorp, Hengelo, Assen, Amsterdam, Echt, Tilburg, Heemskerk en Tiel introduceren nu ook een herbruikbare Waste-me-not-zak, die gevuld is met rijpere groenten en fruit, dat voor een euro kan worden gekocht. Dit kan op een later moment worden uitgebreid.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?