Albert Heijn opent volgend jaar een gerobotiseerd thuiswinkelcentrum in Barendrecht


Albert Heijn opent volgend jaar een geautomatiseerd Thuiswinkelcentrum (HSC) in Barendrecht. In dit HSC hoeven werknemers geen houdbare producten uit de schappen te pakken om online bestellingen te verwerken, omdat robots dat automatisch doen, zo kondigde het bedrijf aan.

De Nederlandse supermarktketen werkt samen met Swisslog, een wereldwijde leverancier van magazijnautomatisering en software, om zijn nieuwe HSC te automatiseren. Het systeem maakt gebruik van robots en bakken om losse producten, zoals een pot pindakaas of een tube tandpasta, snel te verzamelen voor online bestellingen. “Binnenkort rijden er bijna 300 robots door het HSC om de bestelde boodschappen op te halen. Dit maakt het werk voor medewerkers makkelijker”, aldus Albert Heijn.

Ook de nieuwe locatie van ruim 25.000 vierkante meter wordt duurzaam. Het volledig gasloze gebouw wordt voorzien van zonnepanelen, een energiezuinig vrieshuis, energiezuinige LED-verlichting en een warmtepomp voor temperatuurbeheersing in de kantoren.

“In dit nieuwe Thuiswinkelcentrum komen innovatie en duurzaamheid samen”, zegt Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn, die ze de belangrijkste thema’s noemt in het doel van de supermarkt om beter eten voor iedereen toegankelijk te maken. “We kijken ernaar uit om samen te werken met Swisslog, wiens slimme automatiseringsoplossing het werk efficiënter en lichter maakt, waarbij onze collega’s een cruciale rol blijven spelen bij het bezorgen van boodschappen bij onze klanten.”

Lees ook:  Nieuwe covid-regels onhandelbaar zegt sportgroepen, horeca

De bouw van het nieuwe gebouw is al in volle gang. Albert Heijn is van plan de locatie in het najaar van volgend jaar te openen. De HSC gaat wekelijks 45.000 bestellingen bij klanten thuis bezorgen.

Plaats een reactie