Albert Heijn begint statiegeld op flessen vers sap

Image source - Pexels.com


Vers geperste sappen en smoothies in plastic flessen van het huismerk van supermarktketen Albert Heijn kunnen vanaf volgende week worden ingeleverd tegen statiegeld. Tot nu toe was dat niet mogelijk, aldus een woordvoerder van de supermarkt.

De organisatie die het statiegeld in het land coördineert, Statiegeld Nederland, maakte in februari al bekend het statiegeldsysteem te openen voor alle sappen in plastic flessen. Albert Heijn gaf destijds aan deze ontwikkeling te omarmen, maar het duurde even voordat alles geregeld was. Vanaf aanstaande donderdag staat het eigen merk plastic flesjes met statiegeld in de schappen. Deze flessen waren al volledig gemaakt van gerecycled plastic, zegt Albert Heijn.

Albert Heijn is niet de enige supermarkt die deze stap zet. Lidl gaat ook statiegeld invoeren op alle plastic sapflessen. Deze maatregel gaat deze zomer in. Vanaf dan kunnen emballage met statiegeld worden ingeleverd bij alle 438 vestigingen in Nederland.

Flessen met vers sap konden tot voor kort niet in het statiegeldsysteem worden ingevoerd. Dit kwam mede door de restanten die in de flessen achterbleven. Op plastic flessen met frisdrank, water en sappen waaraan suiker of water is toegevoegd, geldt al een statiegeldplicht.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?