Airbnb-locaties in Amsterdam met 75 procent gedaald

Image source - Pexels.com


Het aantal beschikbare accommodaties in Amsterdam op Airbnb en vergelijkbare sites daalde met zo’n 75 procent. In het voorjaar waren er 18.715 Amsterdamse locaties beschikbaar op vakantieverhuursites. Nu zijn dat er nog maar 4.128, meldt de Volkskrant op basis van cijfers van de gemeente Amsterdam.

De reden voor de massale afname van locaties lijkt een nieuw ingevoerde registratieplicht te zijn. Sinds begin deze maand moeten Amsterdammers die hun woning willen verhuren aan toeristen op sites als Airbnb, Booking.com en Expedia, de huur aanmelden bij de gemeente. Degenen die betrapt worden op het verhuren van hun woning zonder aangifte te doen, krijgen een boete. Het boetesysteem gaat pas volgend jaar in.

Airbnb bevestigde aan de Volkskrant dat de advertenties voor niet-geregistreerde huurwoningen in Amsterdam automatisch zijn gedeactiveerd.

Amsterdam probeert al jaren toeristische verhuur in de stad tegen te gaan, door limieten in te stellen voor hoe lang je je huis mag verhuren en zelfs een verbod op vakantieverhuur in verschillende delen van het centrum van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?