Air France-KLM lijdt verlies van 3,3 miljard euro, maar herstel is gaande

Image source - Pexels.com


Air France-KLM leed vorig jaar een verlies van 3,3 miljard euro. Maar terwijl de cijfers van de luchtvaartcombinatie nog stevig in het rood staan, loopt het verlies snel terug. In het eerste coronavirusjaar 2020 leed het Frans-Nederlandse bedrijf een verlies van 7,1 miljard euro, meldt de NOS.

De beperkingen van het coronavirus hadden vorig jaar nog steeds een enorme impact op het vliegverkeer. Air France-KLM vervoerde in 2021 minder dan 45 miljoen mensen, vergeleken met meer dan 100 miljoen in pre-pandemie 2019. Maar de luchtvaartsector herstelt zich, en Air France-KLM daarmee ook. Het bedrijf doet het de afgelopen kwartalen steeds beter.

KLM maakte de afgelopen twee kwartalen zelfs winst. Air France maakte in het laatste kwartaal van 2021 voor het eerst sinds de pandemie winst. “Het afgelopen kwartaal was een keerpunt”, zegt Air France-KLM-topman Ben Smith. “De crisis is nog niet voorbij, maar het stemt ons optimistisch over de toekomst.”

Air France-KLM heeft tijdens de coronacrisis veel financiële steun gekregen van de Nederlandse en Franse overheid.

KLM ontving via de NOW-regeling een steunpakket van 3,4 miljard euro aan leningen en garanties van de Nederlandse overheid en 1,7 miljard euro aan loonsteun. Om de crisis door te komen, heeft KLM fors bezuinigd op het personeelsbestand, waardoor bijna 6.000 banen zijn geschrapt.

KLM-topman Pieter Elbers maakte vorige maand bekend dat dit volgens de NOS zijn laatste termijn bij het bedrijf zou zijn. Zijn termijn loopt in mei af en hij en de raad van commissarissen hebben gezamenlijk besloten dat hij zich niet kandidaat stelt voor een derde termijn.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?