Acht aanhoudingen bij woningprotest Rotterdam

Image source - Pexels.com


De politie heeft zondag bij een woningprotest in Rotterdam acht mensen aangehouden voor opruiing, belediging en illegaal wapenbezit. Onder het motto ‘Huizen voor mensen, geen winst’ verzamelden zo’n 7.000 mensen uit het hele land zich in Rotterdam voor een rally genaamd Woonopstand.

Bij de manifestatie in het Afrikaanderpark kwamen meerdere mensen aan het woord, ook mensen die in de knel kwamen op de huidige woningmarkt. Er volgde een mars door Rotterdam-Zuid. Deelnemers liepen via de Erasmusbrug richting het eindpunt van de demonstratie bij de Markthal in het centrum.

De politie moest ingrijpen op de Erasmusbrug en hield meer dan 50 mensen aan. Ze werden afgevoerd in een lege tram terwijl demonstranten schreeuwden om hun vrijlating.

De Rotterdamse demonstratie was de tweede grote woningbouwprotest na een in Amsterdam vorige maand, waar 15.000 demonstranten op af kwamen. Zondag hoopten de organisatoren op een vergelijkbare opkomst.

Zo’n 16 organisaties, variërend van politieke partijen tot belangenorganisaties zoals de Woonbond en de vakbond FNV en verschillende huurdersverenigingen, eisten actie om de wooncrisis op te lossen. Ook Rotterdamse woningbouwcorporaties kwamen opdagen om te protesteren tegen de verhuurdersheffing.

De organisaties hekelen de lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen, de hoge prijzen in de particuliere huursector en de koopmarkt en het stijgende aantal daklozen.

Ze pleitten ook voor volledige controle en onafhankelijke ondersteuning van de plannen van bewoners voor hun appartement, buurt en stad.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?