ABN Amro eerste bank die kaartloze geldopnames mogelijk maakt

Image source - Pexels.com


Klanten van ABN Amro kunnen nu met hun mobiele telefoon geld opnemen bij een geldautomaat in plaats van met hun bankpas, bevestigt Cynthia Tulp, directeur betalingen bij de bank, aan NU.nl. ABN Amro is volgens de krant de eerste bank die kaartloze geldopnames aanbiedt.

“Mensen gebruiken hun mobiele telefoon voor alles. Ze betalen er ook mee in de winkel en online. Je hoefde alleen maar je kaart mee te nemen om geld op te nemen. Nu is dat niet meer nodig en is je telefoon voldoende”, zegt Tulp tegen de krant. .

Het kaartloos opnemen gebeurt met een QR-code en de ABN Amro app. “De app heeft de mogelijkheid om het te scannen”, zei Tulp. “Bij de geldautomaten kunnen mensen kiezen voor de optie ‘opnemen zonder pinpas’. Dan zien ze een QR-code die gescand kan worden.” Het identificatieproces is hetzelfde als wanneer u met uw telefoon in de winkel of online betaalt. “Door een code of gezichtsherkenning.” Rekeninghouders van ABN Amro kunnen tot 500 euro per dag opnemen met hun telefoon.

Volgens Tulp is het einde van de plastic bankpasjes in zicht. “De kaart wordt steeds minder gebruikt en het gebruik neemt alleen maar verder af. Ook zal het steeds vaker voorkomen dat mensen nadrukkelijk geen plastic kaart meer willen hebben.”

Geldmaat, de gezamenlijke geldautomaat van de Nederlandse grootbanken, is van plan om in de nabije toekomst ook de mogelijkheid te bieden om geld op te nemen met je mobiele telefoon. Het hoopt deze technologie volgend jaar uit te rollen. De ABN Amro-optie is al beschikbaar op Geldmaat-machines.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?