ABN AMRO compenseert klanten na te hoge rente op leningen

Image source - Pexels.com


De Consumentenbond heeft overeenstemming bereikt met ABN AMRO om klanten te compenseren die te veel rente hebben betaald voor hun lopende krediet van ABN AMRO, ALFAM en ICS.

De Consumentenbond is in december 2020 begonnen met een onderzoek naar onredelijk hoge rentes. Eerder waren er klachten dat ABN AMRO te hoge rentes rekende van hun klanten.

In de compensatieregeling waren leningen met variabele rentevoeten of rekeningen met de mogelijkheid tot rood staan ​​opgenomen. De rente voor deze rekeningen moet meebewegen met de marktrente, maar de rente bij ABN AMRO is niet gedaald toen de marktrente dat wel deed.

ABN AMRO gaat haar klanten nu compenseren voor de woekerrente. Klanten krijgen een vergoeding tussen de 50 en 1.750 euro.

“We zijn blij dat de bank haar verantwoordelijkheid heeft genomen”, zegt directeur van de Consumentenbond Sandra Molenaar. “Het waren intense discussies, maar uiteindelijk is er een eerlijk besluit uitgekomen waarmee de banken hun fouten kunnen rechtzetten.”

“Deze banken moeten echt verstoppertje spelen”, zegt Molenaar. “Ze hebben nu twee goede voorbeelden: ABN en Rabobank.”

Klanten van ABN AMRO die vermoeden dat ze te veel rente hebben betaald, kunnen zich aanmelden op de website van de Consumentenbond.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?