ABN Amro: Coffeeshops moeten 1.000% meer betalen voor antiwitwaskosten

Image source - Pexels.com


ABN Amro rekent de extra kosten die het maakt als gevolg van witwascontroleverplichtingen door aan zijn risicovollere zakelijke klanten, meldt het Financieele Dagblad. Vanaf 1 januari gaan alle coffeeshops volgens de krant 1.000 procent meer betalen voor hun zakelijke bankrekening. ABN Amro verhoogt als eerste bank de tarieven voor sectoren met het hoogste risico op witwasgebied.

De verhogingen zullen voorlopig alleen coffeeshops treffen. De tarieven gaan omhoog van 9,90 euro naar 110 euro per maand. Deze tarieven gelden al voor nieuwe klanten. Vanaf 1 januari gelden ze ook voor bestaande klanten. Volgens de bank worden zo’n 250 coffeeshophouders getroffen door de stijging.

ABN Amro bekijkt soortgelijke interventies in andere sectoren, maar heeft geen actieve plannen om de tarieven van andere sectoren te verhogen. Dezelfde regel geldt echter wel voor zakelijke rekeningen voor bedrijfsonderdelen in het buitenland. Volgens de bank gaat het om zo’n 3.000 klanten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?