Aardbeving met een kracht van 2,1 gevoeld nabij Zeerijp

Image source - Pexels.com


Een aardbeving met een kracht van 2,1 op de schaal van Richter schudde volgens het KNMI zondag om 14.18 uur de grond nabij het Groningse dorp Zeerijp. Het is nog niet bekend of het gebied schade heeft opgelopen.

Het epicentrum van de aardbeving lag op een diepte van drie kilometer. Verschillende mensen meldden de aardbeving op Twitter te hebben gevoeld.

De aardbeving, veroorzaakt door de gaswinning in Groningen, volgt op andere gerapporteerde aardbevingen in de provincie in oktober en november 2021. Gaswinning is volgens het KNMI verantwoordelijk voor bijna alle aardbevingen in Noord-Nederland.

Inwoners van de provincie protesteerden in januari toen het kabinet aankondigde de gasproductie te verdubbelen, maar uit een recent onderzoek blijkt dat sommige inwoners toleranter zijn geworden ten aanzien van gaswinning in het licht van de precaire energiesituatie veroorzaakt door de Russische invasie van Oekraïne.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?