A12 vanaf maandag negen dagen gedeeltelijk afgesloten wegens onderhoudswerkzaamheden

Image source - Pexels.com


Automobilisten op de A12 zullen de komende negen dagen hun reis moeten omzeilen vanwege onderhoudswerkzaamheden tussen knooppunt Oudenrijn bij Utrecht en Nieuwerbrug. Het onderhoud duurt naar verwachting van maandag 21.00 uur tot donderdag 05.00 uur

Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk vinden ook werkzaamheden plaats, maar de wegen blijven gedeeltelijk open. Chauffeurs moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal een uur vanwege omleidingen.

Waar nodig worden nieuwe meldborden en detectielussen geplaatst en worden reparaties aan de viaducten uitgevoerd, defecte lampen vervangen en wordt het gras gemaaid. Tussen Woerden en Reeuwijk wordt gebroken asfalt vervangen door het geluidsreducerende beton Zoab.

Rijkswaterstaat anticipeerde op lange files door de negendaagse bouwwerkzaamheden, maar kwam tot de conclusie dat dit de beste optie was: “Met een totale sluiting van meerdere dagen achter elkaar kunnen we meer werk krijgen en de overlast voor chauffeurs wegnemen. kortste. Ook kunnen we de veiligheid voor weggebruikers en wegwerkers beter garanderen dan bij kortdurende stilstanden.”

Voor het verkeer vanuit Utrecht naar Den Haag is er een omleiding via de A2, A4 en A9. Reizigers op weg naar Rotterdam kunnen via de A2, A15 en A27 rijden.

De omwegen bieden weinig soelaas voor vrachtwagenchauffeurs, zegt een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Vrachtwagenchauffeurs zullen hun normale route met veel extra kilometers moeten omleggen. Ook vroeg de TLN zich af of er voldoende gecommuniceerd is over de afsluiting naar automobilisten buiten Nederland in Duitsland en Polen die veelvuldig gebruik maken van de A12.

Veel vrachtwagenchauffeurs komen vanwege de langere reistijd in aanmerking voor een vergoeding, maar de regeling kan lang duren en is ingewikkeld.

Rijkswaterstaat zegt de sluiting niet uit te stellen omdat dit alleen maar tot een langere onderhoudstijd leidt.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?