70% van de Nederlandse werkgevers is van plan om thuiswerkregelingen te schrappen


Nu de pandemie van het coronavirus tot het verleden lijkt te behoren en de wijdverbreide tekorten op de Nederlandse arbeidsmarkten, zoeken veel werkgevers naar manieren om hun werknemers terug naar kantoor te dwingen. Zeventig procent van de Nederlandse werkgevers zegt thuiswerken te beperken en het aantal hybride functies te verminderen, meldt het Financieele Dagblad op basis van een internationaal onderzoek door LinkedIn onder leidinggevenden van 2.900 grote bedrijven, waaronder 100 Nederlandse bedrijven.

De bedoeling om thuiswerken te beperken botst met de prioriteiten van werkzoekenden. Thuis kunnen werken vinden ze erg belangrijk. En die botsing is misschien de reden waarom geen enkele uitvoerende FD die probeerde te bereiken, bereid was om met de krant te praten over het beperken van thuiswerken.

Volgens de krant willen leidinggevenden graag bespreken hoe opnieuw ontworpen kantoorgebouwen perfect zijn voor medewerkers die elkaar spontaan ontmoeten en succesvol brainstormen. Klachten over thuiswerken worden alleen off the record gedeeld. Deze omvatten zorgen over medewerkers die hun gevoel van betrokkenheid bij de organisatie verliezen.

Lees ook:  Drukste spits dit jaar omdat de sneeuw begint te vallen

Maar Ralph Jan van der Ham van onder meer Holla legal & tax kon bevestigen dat werkgevers proberen hun werknemers weer op kantoor te krijgen. Steeds meer werkgevers hebben het kantoor benaderd met vragen over hoe dit te bereiken en wat hun wettelijke rechten zijn. “Ze willen meer regie en voelen dat door al het flexibele werken de sociale cohesie aan het verdwijnen is”, zegt hij tegen de krant. Hij noemde het verrassend. “Je zou van een werkgever verwachten dat hij flexibel is in deze krappe arbeidsmarkt, maar ze willen steeds vaker een aantal werkdagen verplicht stellen.”

“Het lijkt alsof we niets hebben geleerd van de coronaviruspandemie”, zegt Marcel Molenaar, LinkedIn-manager Benelux tegen het FD. “Directieleden willen meer grip op het werkproces, terwijl de afgelopen jaren hebben laten zien dat loslaten en vertrouwen geven juist goed werkt. De output moet centraal staan, de uren niet meegerekend.”

Plaats een reactie