62% vindt dat de Covid-regels verder moeten worden versoepeld; Sterke steun voor horeca, culturele sector

Image source - Pexels.com


Ongeveer 62 procent vindt dat het kabinet de coronamaatregelen voor de horeca en de culturele sector had moeten versoepelen, zo blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder twintigduizend mensen.

Vrijdag maakte het kabinet bekend dat winkels en contactberoepen vanaf zaterdag tot 17.00 uur open mogen. Restaurants, cafés, bars, musea, theaters en andere horeca- en culturele instellingen moeten tot minimaal 25 januari gesloten blijven.

De overgrote meerderheid van de respondenten was verheugd dat de beperkingen voor sommige sectoren werden versoepeld, maar meende dat er meer had kunnen worden gedaan voor de horeca en culturele sector, die door de pandemie hard werd getroffen. Driekwart van de respondenten vindt dat restaurants op zijn minst gedeeltelijk open moeten en 64 procent is voorstander van het openen van musea, theaters en bioscopen.

Zo’n 20 procent van de respondenten vindt dat er helemaal geen beperkingen mogen komen, terwijl 12 procent vindt dat het kabinet te ver is gegaan door enkele maatregelen voor de detailhandel en contactberoepen op te heffen.

Mede door de opmars van de boostercampagne maakten de respondenten zich minder zorgen over het coronavirus dan twee maanden eerder. Waar in november nog 72 procent zich zorgen maakte over het coronavirus, zakte dat aantal in het meest recente onderzoek naar iets minder dan de helft.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?