400% verschil tussen huizenprijzen in Amsterdam, de goedkoopste en duurste buurten van Den Haag

Image source - Pexels.com


Het verschil tussen goedkopere en duurdere wijken in Nederland is het grootst in de stad Den Haag. Dat meldt woningmarktdienstverlener Calcasa. In de Haagse wijk Transvaalkwartier is de gemiddelde woningprijs 205.000 euro. Aan de andere kant van de stad, in de wijken Westbroekpark en Duttendel, kost een huis gemiddeld 865.000 euro. Dat is ruim vier keer zo hoog.

In Amsterdam is het verschil ook groot. De Bijlmer is relatief gezien de goedkoopste met een gemiddelde woningprijs van 280.000 euro. Een huis in de Apollobuurt, de duurste buurt van Amsterdam, kost met ruim 1,1 miljoen euro vier keer zoveel. De gemiddelde huizenprijs in 25 van de bijna 100 verschillende buurten in Amsterdam is lager dan 400.000 euro.

Volgens Calcasa worden in heel Nederland de verschillen tussen de duurste en goedkoopste buurten iets kleiner. “In 2009 was het ongewogen gemiddelde, waarin alle gemeenten even zwaar wegen, van het prijsverschil nog ruim 44 procent. Dit percentage ligt nu iets boven 41 procent”, aldus de woningmarktdienstverlener. Dit betekent dat een huis in de duurste buurt van een Nederlandse gemeente gemiddeld 41 procent duurder is dan in de goedkoopste buurt. Den Haag en Amsterdam zijn met 400 procent uitschieters.

Calcasa meldde ook dat de huizenprijzen in het tweede kwartaal van 2021 met bijna 13 procent op jaarbasis stegen. De prijzen stegen met 17 procent het sterkst in de gemeenten Loppersum in Groningen en Blaricum in Noord-Holland.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?