14 klimaatactivisten gearresteerd tijdens protest tegen VDL Nedcar in Sterrebos

Image source - Pexels.com


Klimaatactivisten in de bomen van het Sterrebos bij Born brachten zaterdagavond hun tweede nacht door in het bos, zegt een woordvoerder van de demonstranten. Er waren zo’n 15 demonstranten in de bomen, die protesteerden tegen het kappen van het bos voor de uitbreiding van autofabrikant VDL Nedcar. Twee extra demonstranten wisten zich bij de groep aan te sluiten, meldt de woordvoerder van de Save the Sterrebos-groep Hanneke van Houten.

Sinds vrijdagochtend bezetten activisten het bosgebied om te voorkomen dat zeven hectare verdwijnt om de productiehallen van de autofabrikant uit te breiden. Ze zitten in hangmatten, hoog in bomen en zijn niet van plan om weg te gaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn zeven mensen aangehouden. Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen liet zaterdag toe dat er proviand naar de demonstranten werd gebracht.

Het bos is privé-eigendom van VDL Nedcar. Toegang is verboden voor andere demonstranten en de media. Zaterdagavond zijn nog zeven mensen aangehouden die het Sterrebos wilden betreden. Volgens de woordvoerder van de groep Red het Sterrebos. Minstens vijf van hen waren bedoeld om zich bij de andere demonstranten in het bos aan te sluiten.

Volgens Van Houten werden zondag om 13.00 uur weer proviand bij de groep gebracht. De mensen die eten brachten, stonden onder politie-escorte.

Eerder oordeelde de Raad van State dat de voorbereidingen voor de kap gewoon door gaan. Het is nog niet bekend of de bomen uiteindelijk worden gekapt. De hoogste bestuursrechter doet binnenkort uitspraak in deze zaak van een andere milieugroepering.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?