130 Nederlandse boekhandels buitengesloten door mogelijke ransomware-aanval

Image source - Pexels.com


Het Franse bedrijf TiteLive, dat software levert voor veel Nederlandse boekhandels, heeft zijn systemen laten afsluiten, naar verluidt door een ransomware-aanval. Zo’n 130 boekhandels in Nederland worden getroffen, meldt het bedrijf, meldt de NOS.

De boekwinkels hebben geen toegang tot hun database met boeken en facturen, hoewel de databases onbeschadigd lijken te zijn. Ze kunnen werken, maar alleen handmatig.

Boekhandelketen Libris vertelde aan de NOS dat het om ongeveer 90 filialen gaat, maar nog steeds boeken verkoopt. “Je krijgt nog steeds boeken van de drukker, maar je weet niet voor wie”, zegt een woordvoerder. “Als mensen bestellen, moeten boekwinkels handmatig werken. Boeken kunnen in winkels worden verkocht, maar het is erg vervelend.”

Athenaeum Boekhandels bevestigde dat ze geen toegang hebben tot hun systeem, maar nog steeds boeken in de winkel verkopen. “De portal is gehackt, maar met de database is gelukkig niets gebeurd. We kunnen nog boeken verkopen, de kassa werkt.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?