Zo’n 40 studenten zijn uit hun woningen geëvacueerd na brand in studentengebouw


Tientallen bewoners van een studentenflat aan de Slotermeerlaan in Amsterdam Nieuw-West konden kerstavond niet thuis doorbrengen omdat er zaterdag brand uitbrak in een meterkast. Vanwege de rook- en roetschade moesten ongeveer 40 studenten elders worden ondergebracht. In totaal waren er 200 studentenwoningen in het gebouw, maar vanwege de vakantie brachten veel bewoners het weekend al elders door, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak rond 11.20 uur uit in een meterkast in de kelder van het studentengebouw. Er kwam veel rook vrij en het appartement moest worden ontruimd. Twee bewoners die rook hadden ingeademd, zijn volgens een woordvoerder door ambulancepersoneel onderzocht

De brandweer heeft de nazorg van de brand overgedragen aan Woonzorg, de eigenaar van het gebouw. Ze moeten nu beoordelen of en wanneer het veilig genoeg is voor de bewoners om naar hun huizen terug te keren. Het is nog niet bekend hoe lang dat gaat duren en ook de oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Lees ook:  Complottheoreticus Micha Kat blijft voorlopig in voorarrest

Plaats een reactie