Zeker zes gewonden bij brand in appartement Arnhem vannacht


Bij een brand in een flatgebouw aan de Millweg in Arnhem zijn vrijdagochtend zeker zes mensen gewond geraakt. Hulpdiensten hebben een vrouw, de bewoner van het appartement waar de brand begon, met spoed naar een ziekenhuis gebracht met ernstige brandwonden. Een oudere man en zijn kleinzoon, de buren van de vrouw, zijn met ingeademde rook naar het ziekenhuis gebracht, meldt De Gelderlander.

De hulpdiensten kregen rond 03.30 uur de eerste melding van de brand. De brandweer kwam ter plaatse met zes blusauto’s en twee ladderwagens. Ook de politie en meerdere ambulances kwamen ter plaatse.

De brand ontstond op de derde verdieping van het vijf verdiepingen tellende appartementengebouw met enkele tientallen woningen. De eerste hulpdiensten evacueerden alle bewoners terwijl de brandweer begon met het blussen van de brand.

Lees ook:  Vandaag worden in Noord-Nederland windstoten tot 80 km/u verwacht

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar niet voordat het appartement waarin het begon volledig was verwoest. De brand was zo hevig dat de lampen in de galerij smolten, zegt een woordvoerder van de brandweer tegen de krant. De oorzaak is nog niet duidelijk.

Het appartementengebouw wordt voornamelijk bewoond door senioren. Een bus van Connexxion bracht 32 geëvacueerde bewoners naar een nabijgelegen sporthal. Ze kunnen nog niet terug naar huis vanwege rook- en waterschade aan hun woning.

Burgemeester Ahmed Marcouch bezocht de plaats van de brand. “Wat een vreselijke nacht”, zei hij op Twitter, terwijl hij de bewoners toesprak. “Brand is een nachtmerrie voor ons allemaal. Vannacht zag ik hoe je werd gered en opgenomen in sportcentrum De Laar. Heel Arnhem leeft met je mee, in spanning voor de gewonden en ook voor de huisdieren.”Plaats een reactie