Woningen in Amsterdam-Noord ontruimd na vondst explosief

Image source - Pexels.com


De politie heeft een explosief gevonden in de straat Lohuiss in Buikslotermeer in Amsterdam-Noord. De EOD is ingeschakeld om het apparaat af te handelen en het gebied is afgezet, meldt AT5.

Rond 7.30 uur kwam er een melding binnen van een mogelijk explosief in de buurt. De EOD, het Quick Response Team van politie en brandweer reageerden allemaal op de waarschuwing. Ongeveer 40 bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd uit hun huizen en het gebied werd volgens AT5 afgezet voor onderzoek en verwijdering van eventuele explosieven. Bewoners schuilen in een nabijgelegen moskee, waar medewerkers van de gemeente zijn gestationeerd om hen op te vangen.

Kort voordat de politie arriveerde, was een groep mensen aan het vechten op straat, meldt AT5. De politie onderzoekt of de vechtpartij te maken had met het explosief.

Amsterdam heeft de afgelopen weken een aantal explosies gezien bij woningen, bedrijven en geldautomaten. Door de reeks explosies moesten twee horecazaken, Cafe In The City en The Harbour Club, tijdelijk sluiten. De politie heeft vrijdagavond een verdachte aangehouden die volgens hen verband houdt met verschillende explosies. Ze sluiten meer aanhoudingen niet uit.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?