Werkgevers steeds huiverig voor conflict met werknemer, ontslag


Door personeelstekort in grote delen van de Nederlandse arbeidsmarkt zijn werkgevers zeer terughoudend geworden met conflicten met en ontslag van hun werknemers, zo blijkt uit de jaarlijkse Juridische Barometer van verzekeraar Achmea, afdeling rechtsbijstand SAR. Het aantal juridische geschillen over werk en ontslagzaken is het afgelopen jaar fors gedaald, meldt Trouw.

In 2020 behandelde SAR, dat rechtsbijstand verleent aan zo’n 1,3 miljoen verzekerde huishoudens en bedrijven, ruim 34.000 juridische conflicten over werk. Vorig jaar waren er meer dan 24.000 gevallen. Het aantal ontslagzaken daalde van ruim 13.000 in 2020 naar 5.500 vorig jaar.

Volgens Ilona Renet van SAR laten deze cijfers duidelijk zien dat werknemers in een sterke positie verkeren als ze in conflict dreigen te komen binnen het bedrijf waar ze werken. Ze hebben ook meer keuze. “Ze zoeken eerder een andere baan als er een geschil dreigt te ontstaan”, zegt ze tegen Trouw.

De Juridische Barometer weerspiegelt ook andere maatschappelijke kwesties, zoals de oorlog in Oekraïne, de hoge energieprijzen, duurzaamheidsproblemen en het einde van de coronaviruspandemie. “Juridische hulpvragen geven een goed beeld van de stand van zaken in de samenleving”, aldus SAR.

Lees ook:  Koning Willem-Alexander houdt zijn jaarlijkse kersttoespraak

SAR registreerde vorig jaar 41 procent meer conflicten over verbouwingen dan in bijvoorbeeld 2021. Sommige waren veelvoorkomende problemen, zoals verborgen gebreken die na levering aan het licht kwamen. Maar er was een sterke toename van conflicten omdat aannemers er langer over deden om het werk af te ronden dan beloofd. Dat heeft te maken met personeelstekorten en langere levertijden van bouwmaterialen, mede als gevolg van de oorlog. Stijgende bouwkosten zorgden vorig jaar ook voor meer conflicten.

De afdeling rechtsbijstand zag soortgelijke geschillen rond verduurzamingsmaatregelen, zoals zonnepanelen en warmtepompen. Maar daar bovenop kwamen ook burenruzies over bijvoorbeeld warmtepompen die tegen de buitenmuur geplaatst waren en geluidsoverlast veroorzaakten en zonnepanelen die in de schaduw van de boom van de buren vielen.

Het einde van de coronabeperkingen zorgde in het algemeen voor minder burenruzies. Online winkelen nam na de pandemie iets af, maar geschillen daarover niet. SAR behandelde veel conflicten over de kwaliteit van de geleverde goederen en late levering.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Plaats een reactie