Wegen in regio Amsterdam drukker door staking NS: ANWB

Image source - Pexels.com


De ANWB verwacht dat het maandag drukker wordt op de wegen rond Amsterdam, mede door de staking van NS-personeel in het noordwesten van het land. Daarnaast is maandag de zomervakantie in de noordelijke regio voorbij en gaan de scholen weer van start.

Er wordt echter niet van uitgegaan dat de ochtend- of avondspits extreem zwaar zal zijn, mede omdat er maandag geen regen valt, er in het zuiden nog schoolvakanties zijn en er nog mensen zonder schoolgaande kinderen op vakantie zijn . “Mensen weten dat de treinstaking aan de gang is en daarom zullen meer mensen thuis gaan werken”, aldus een ANWB-woordvoerder.

Voor de staking is het NS-personeel opgeroepen zich te melden op de stations in Almere, Alkmaar, Amsterdam, Den Helder, Enkhuizen, Haarlem, Hoorn, Schiphol, de ringleiding Schiphol en Zaandam. Ook internationale treinen in dat gebied worden getroffen, zegt een woordvoerder van de FNV.

Volgens de woordvoerder is de stakingsbereidheid nog steeds erg hoog en zal het treinverkeer in het stakingsgebied naar verwachting tot stilstand komen. Hij denkt dat de gevolgen ook elders in het land voelbaar zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?