Weer een woningexplosie rockt Amsterdam in groeiende trend

Image source - Pexels.com


Amsterdam zag vrijdag opnieuw een explosie, onderdeel van een reeks van dergelijke incidenten in de afgelopen weken. Een woning aan de Wieringerwaardstraat is door de ontploffing beschadigd geraakt, meldt AT5.

Vrijdag is rond 04.30 uur een explosief ontploft voor de woning in Amsterdam-Noord. Niemand raakte gewond, meldt de politie, maar de bewoners van het huis waren ‘geschokt’. Minstens één verdachte is betrokken bij het incident en de politie is volgens AT5 op zoek naar getuigen.

Meer dan 10 explosies hebben de afgelopen vijf weken verschillende delen van de stad door elkaar geschud. Woningen, horecabedrijven en geldautomaten zijn allemaal het doelwit geweest. Meest recentelijk hebben overvallers die probeerden geld te stelen een explosief afgestoken bij een geldautomaat in de Amsterdamse wijk Osdorp.

De gemeente heeft twee bedrijven die het doelwit waren van de aanslagen tijdelijk moeten sluiten. Als reactie daarop stelt de Amsterdamse politie twee nieuwe teams samen om de toename van explosies en schietpartijen aan te pakken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?