Weer een explosief gericht op Surinaamse restaurantketen, dit keer in Rotterdam


Een andere vestiging van het Surinaamse afhaalrestaurant, Lobi BBQ, was doelwit van een aanslag. Bij het restaurant aan de Clase de Vreislaan in Rotterdam-West is dinsdag om 01.30 uur een explosief ontploft. Niemand raakte gewond.

De politie heeft forensische en explosievenexperts ter plaatse gestuurd om onderzoek te doen. “De politie onderzoekt het verband met eerdere explosies en schietpartijen”, aldus de Rotterdamse politie Twitteren.

De afgelopen weken zijn Lobi BBQ-etablissementen het doelwit geweest van schietpartijen en explosieven in Dordrecht, Rotterdam en Den Haag. Tot nu toe is er niemand gewond geraakt.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam sloot de Lobi BBQ twee weken na de eerste schietpartij, aldus het AD. Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht deed donderdag hetzelfde bij een locatie aan de Spuiweg om de openbare orde te herstellen.

De politie heeft vorige week in Den Haag een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen. De man gedroeg zich verdacht in de buurt van een Lobi BBQ-vestiging in Den Haag, aldus de politie. Hij werd aangeklaagd en in hechtenis genomen.

Lees ook:  Lerarentekort in het basisonderwijs loopt op tot 9.700; Een op de tien vacatures blijft onvervuldPlaats een reactie