Vrouw veroordeeld tot 18 jaar voor het doden van Ichelle van de Velde, het in stukken hakken van het lichaam


De rechtbank Zeeland-Wet-Brabant veroordeelde de 46-jarige Sandra H. tot 18 jaar cel voor de moord op de 29-jarige Ichelle van der Velde en het ontdoen van haar lichaam. De straf is gelijk aan wat het Openbaar Ministerie (OM) eiste.

“De beklaagde heeft de nabestaanden een groot, onvoorstelbaar verlies en onherstelbaar leed toegebracht”, aldus de rechtbank. “De rechtbank vindt de moord en de manier waarop het lichaam van Ichell is behandeld zeer gruwelijk, respectloos en vernederend.”

De rechtbank acht bewezen dat H. Ichelle op 15 december 2020 met voorbedachte rade heeft gewurgd in haar spirituele winkel in Oostburg. Ze verborg het lichaam van de jongere vrouw wekenlang in de winkel voordat ze haar in stukken sneed en in een vuilnisbak dumpte. kanaal. De politie heeft H. in februari 2021 aangehouden.

Tijdens het proces maakte het OM bekend dat H., haar man en Ichelle een kortstondige triade-relatie hadden. Het werd zuur toen de man verliefd werd op Ichelle.

Lees ook:  Forse stijging MKB-verzuim, ziekteverzuim in 2022

Naast de celstraf moet H. 200.000 euro schadevergoeding betalen aan de familie van Ichelle. Ook beval de rechtbank haar na haar vrijlating onder toezicht te plaatsen.

Plaats een reactie