Vrouw gewond bij schietpartij in Haagse straat


Bij een schietpartij in de Hertzogstraat in Den Haag is dinsdagochtend een persoon gewond geraakt. Een traumahelikopter is ter plaatse gekomen om het slachtoffer te stabiliseren, meldt de politie Den Haag op Twitter.

Getuigen vertelden aan Omroep West dat een man de vrouw neerschoot en er vervolgens met het pistool in zijn hand vandoor ging. Het incident gebeurde rond 9.00 uur

“Ik draaide rond 9.00 uur de straat op en zag twee mensen. Ze waren aan het wandelen. Toen de vrouw naar links liep, begon de man op haar te schieten”, aldus een getuige. “Na het eerste schot begon de vrouw te schreeuwen en ontstond er veel paniek.”

Een andere getuige zag de vrouw wegrennen en de man het pistool weer op haar richten. “Ik wist niet wat ik moest doen. Ik wilde hem raken met mijn auto, maar ik deed het niet. Er was veel bloed.”

Hulpdiensten brachten de vrouw voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie zette de straat af voor onderzoek. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.Lees ook:  Volledige tekst in het Engels van de kersttoespraak van koning Willem-Alexander in 2022

Plaats een reactie