Vraag naar pieken in poeder tegen uitdroging door TikTok-trend

Image source - Pexels.com


Studenten en jongeren grijpen dit jaar in grote hoeveelheden naar de orale rehydratatieoplossing (ORS), maar niet naar het op de markt gebrachte gebruik als middel om te hydrateren na acute diarree. Aangespoord door advies op TikTok en andere sociale media, gebruiken ze het anti-uitdrogingspoeder in plaats daarvan als katermiddel, meldt het AD.

“We zien dat er dit jaar veel vraag is naar ORS”, zegt Jos Jongstra, directeur van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). Drogisten merken dat ze meer van de dehydratatiekuur verkopen dan normaal, en bij een aantal drogisterijen in studentenstad Groningen is het zelfs helemaal uitverkocht.

Er is echter nog voldoende ORS op voorraad, aldus het CBD. Het poeder is te vinden in fysieke drogisterijen en online winkels.

Apotheker Marloes Dankers van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik vertelde het AD dat ORS vooral werkt als uitdrogingskuur, en dat het nut ervan bij katers niet is bewezen. Het belangrijkste effect komt waarschijnlijk van het waterverbruik, aangezien het poeder wordt opgelost in water. “Water is altijd de beste oplossing voor een kater”, zegt ze tegen het AD.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?