Volgende week stijgen de temperaturen weer richting 30 graden; 2e zonnigste augustus ooit

Image source - Pexels.com


Augustus loopt op zijn einde, maar de zomer lijkt nog niet gedaan met Nederland. De rest van deze week is het prachtig zomerweer met maxima rond het midden van de jaren twintig. Volgende week stijgen de thermometers zelfs weer richting de 30, meldt Weeronline.

Augustus was een ideale zomermaand met hoge temperaturen en veel zon. Het was de op één na zonnigste augustus van Nederland in de geschiedenis, met gemiddeld 287 uur zonlicht in het hele land, volgens de weerdienst. Normaal gesproken krijgt Nederland in augustus zo’n 205 zonuren. Het record is in augustus 1947, met 307 zonuren.

De maand was ook warmer dan normaal, met een gemiddelde temperatuur van 20,0 graden op het landelijke weerstation in De Bilt, vergeleken met de normale 17,9 graden.

De Bilt vestigde ook een nu onbreekbaar record van 31 warme dagen – maxima stegen in augustus 2022 elke dag boven de 20 graden. Het vorige record van 30 warme dagen dateerde van augustus 1911, 1975, 1991 en 2000.

En dat mooie weer houdt nog wel even aan. Vandaag is een mix van zon en wolken, met maxima variërend van 22 graden in het noorden tot 26 graden in Limburg. Morgen, de eerste dag van de meteorologische herfst, en vrijdag zien er ongeveer hetzelfde uit, met maxima tussen de 23 en 27 graden.

In het weekend kunnen er enkele buien vallen, vooral in het zuiden van het land, maar de temperaturen blijven hoog.

Volgende week stijgen de thermometers op de meeste plaatsen in het land tot tussen de 25 en 28 graden. Er komt wat bewolking en misschien hier of daar een bui.

Vanaf aanstaande woensdag verwacht Weeronline dat de temperaturen gaan dalen en de kans op regen toeneemt. Vrijdag zouden de temperaturen in Nederland weer normaal moeten zijn voor het begin van de herfst, met maxima rond de 21 graden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?